BARO VE BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ İLE ADLİ YARDIM PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Genel 27/07/2023 10:23

Artvin Belediyesi ile Artvin Barosu arasında “Baro ve Belediye İş Birliği ile Adli Yardım Projesi” protokolü imzalandı.

Belediye Başkanımız Demirhan Elçin ve Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan’ın Belediye Başkanlık makamında imzaladıkları “Baro ve Belediye İş Birliği ile Adli Yardım Projesi” protokolü ile Artvin’de yaşayan, maddi açıdan güçsüz ve adalete erişimde zorluk yaşayan ailenin, çocuğun, yoksulun, kadının, dava açabilmesi ve avukatlık hizmeti alabilmesi için Artvin Barosuna bir yıllık bütçe içerisinde 350 bin lira kaynak sağlanacaktır.

Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, “Adli yardım konusunda adalete erişimi gittikçe zorlaşan vatandaşlara Barolardan ücretsiz avukatlık hizmeti veriyoruz. Son zamanlarda sadece yapabildiğimiz şey şiddete uğrayan kadınlara hukuki desteklerini sağlayabiliyorduk. Son ekonomik gelişmeler karşısında orada yetersiz kalıyoruz. Bize başvuran kadınlara da avukatlık hizmete veremez duruma geldik. Böyle olunca Sakarya Baro Başkanımızla birlikte bir proje geliştirdik. Belediyelerin hatta Özel İdarelerin bu adli yardımda destek vermesinde yasal zemin olduğunu farkedince Bu kapsamda Artvin Belediye Başkanımız Demirhan Elçin’le görüşerek iş birliği protokolü hazırladık. Artvin’deki tüm belediyelerle de görüştük olumlu dönüşler olacağını düşünüyorum. Birlikte güzel şeyler yapacağız. Artvin Belediyesinin bu davranışı örnek ve öncü davranıştı kendilerine teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, “Dezavantajlı gruplara savunma hakkının verilebilmesi için Baro bütçelerinin tümüyle yeterli olmadığını veya yeterli olsa bile daha iyi savunma yapabilmeleri için ekonomik bir havuz oluşturmaları gerektiğinin ve böyle bir projelerinin olduğunu söylediler. Bizim de belediyemizin bütçesi her ne kadar kısıtlı olursa olsun toplumda ki dezavantajlı kısımlara bir katkımız olsun dedik. Özellikle ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlara önceliği vereceklerini söyleyince bizde sosyal demokrat belediye olarak bu projeyi 1 Haziran 2023 tarihinde Belediye Meclisimize getirdik ilk etapta kısım kısım ödenmek üzere bir yıllık bütçe içerisinde 350 Bin Lira yardım edilmesine Belediye meclisimizde oy birliğiyle karar aldık. Böyle bir işbirliği için Baro başkanımız ve yönetimine teşekkür ederim.” Dedi.

Adli Yardım Projesi Protokolü imza töreninde bulunan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Dezavantajlı yurttaşlarımızın ve ekonomik özgürlüğü elinde olmayan kadınlarımızın savunmasız kalmasına göz yumamayacaklarını belirten Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Belediye meclisinde karar alarak Artvin Barosuna destek olacaklarını ifade etti.